Blog VITADU
vitadu.com HR

Pozvání na svatbu - odmítnout či nikoliv..

Jedna moje klientka přišla za mnou včera s obrovským problémem. Je pozvaná na svatbu, a bojí se, že při svatební tabuli se neudrží a před ostatními se neudrží, zhřeší, šíleně poruší svoje předsevzetí a dietní program. Podotýkám, že se nachází ve druhé fázi, někde zhruba v polovině. Chápu, že pro spoustu z nás, může být takováto akce, kdy se stoly prohýbají množstvím „úžasných dobrot a sladkých laskomin“ výzvou, ale i černou můrou zároveň.

Nemusíte se vůbec bát takových akcí, jako jsou rodinné oslavy, svatby….Poradila jsem jí následující…Není potřeba se omezovat, nic nejíst a nepít…je potřeba jenom být umírněná. Takže jíst ano, ale pokud to jde, z teplých jídel pouze masité pokrmy, grilovanou drůbež, ryby, ze studených pokrmů, šunky, ryby, losos a podobně, a zelenina, pokud možno bez dresinků. A prosím vystříhat se příloh (hranolků, omáček, salátů a knedlíků). I v pití se netřeba asketicky zdržovat, ale být opět umírněná, bílá suchá vína, nejlépe ve formě střiků… Pochopitelně ideální stav si vzít s sebou nějakou tyčinku, vafle, a dvě jídla si sníst „svoje“…Ostatní výše doporučené lahůdky si neodepírat, pouze vše konzumovat s mírou a pouze sladkých úžasných zákusků se zříci, dobrá rada, nechat si je zabalit s sebou jako výslužku, a pak se podělit s počestným pocestným….

Vážení, nemějte strach z rodinných oslav, že budete vypadat, jako „exot“, dá se zvládnout vše bez nervů strachování. Jen je potřeba mít na mysli střídmost.

Vaše bloggerka Ifča

www.vitadu.cz