Blog VITADU
vitadu.com HR

Alkokol

 Alkohol

Prečo, keď chceme schudnúť, nemáme alkohol brať za kamaráta? Alkohol sprevádza ľudstvo od nepamäti. Už z obdobia pred Kristom, sú dochované zmienky o ňom. Vzniká kvasením rastlinných sacharidov, ktoré sa za prítomnosti kvasiniek menia na alkohol.  Alkohol je pre telo látka toxická a vzniká naň nebezpečná závislosť.
Metabolizuje sa v našej pečeni, ktorej úlohou je telo zbavovať toxínov a zabraňovať ich hromadeniu v tele. Bohužiaľ, čím viac alkoholu pijete, tým viac sa ho v tele koncentruje, pretože pečeň a enzým alkoholdehydrogenáza, ktorého množstvo je dané geneticky, nedokážu odbúravať alkohol hneď po požití.  Je veľmi nebezpečné, vypiť  naraz väčšie množstvo. Môže to viesť až k fatálnym následkom ako je smrť.
Pečeň je zamestnaná odbúravaním tejto toxickej látky, ktorá má mimochodom veľké množstvo prázdnych kalórií, nestíha metabolizovať sacharidy a tuky prijaté v strave. A stane sa len to, že ich uloží. Ak sa chcete dozvedieť o dalších negatívnych účinkoch alkoholu na váš organismus počas redukcie svojej hmotnosti, naše asistenty vo výživových centrách VITADU, či výživových ambulanciách VITADU sú pripravené zodpovedať vám v rámci nášho výživového programu VITADU všetky vaše dotazy na túto tému.

Bloggerka Iffča

www.vitadu.cz