Blog VITADU
vitadu.com HR

Alkohol a núdzový stav

Alkohol a núdzový stav

V súčasnej nepovzbudivej situácii podľa mojich informácií, pomerne strmo stúpa spotreba alkoholu v domácnostiach. Je to pochopitelné, problémy sa hromadia, ponorková choroba sa kde tu objaví, niektoré rodiny táto situácia stmelí, poniektorí sú tak trocha na rozchod.
Riešime často tieto sitácie "panáčikom domáceho" na uklidnenie..Ale  POZOR!!! Alkohol sú prázde kalórie!!!

Metabolizuje sa v našej pečeni, ktorej úlohou je telo zbavovať toxínov a zabraňovať ich hromadeniu v tele. Bohužiaľ, čím viac alkoholu pijete, tým viac sa ho v tele koncentruje, pretože pečeň a enzým alkoholdehydrogenáza, ktorého množstvo je dané geneticky, nedokážu odbúravať alkohol hneď po požití. Je veľmi nebezpečné, vypiť naraz väčšie množstvo. Môže to viesť až k fatálnym následkom ako je smrť.
Pečeň je zamestnaná odbúravaním tejto toxickej látky, ktorá má mimochodom veľké množstvo prázdnych kalórií, nestíha metabolizovať sacharidy a tuky prijaté v strave. A stane sa len to, že ich uloží.
Prečo, keď chceme schudnúť, nemáme alkohol brať za kamaráta? Alkohol sprevádza ľudstvo od nepamäti. Už z obdobia pred Kristom, sú dochované zmienky o ňom. Vzniká kvasením rastlinných sacharidov, ktoré sa za prítomnosti kvasiniek menia na alkohol. Alkohol je pre telo látka toxická a vzniká naň nebezpečná závislosť.
Ak sa chcete dozvedieť o dalších negatívnych účinkoch alkoholu na váš organismus počas redukcie svojej hmotnosti, naše asistenty vo výživových centrách VITADU, či výživových ambulanciách VITADU sú pripravené zodpovedať vám v rámci nášho výživového programu VITADU všetky vaše dotazy na túto tému.

Bloggerka Iffča

www.vitadu.cz